söndag 29 januari 2012

Äntligen bevis på att jag gör något


Äntligen fick jag tillfälle att fota lite i dagsljus. Det är mörkt när man går till jobbet på morgonen och mörkt när man kommer hem. Solen sken inte, men bilderna får duga ändå.

En Kraka Sjal, design Annette Danielsen i Isager Tvinni Mohair. Ett fantastiskt garn att sticka i. Jag köpte garn och mönster i Marianne Isagers sommarbutik på Jylland för ett par år sedan.




På Ravelry finns en grupp som kallas Dozen Shawls in 20dozen. Varje månad samsas man om ett nybörjarsjalmönster och ett mer avancerat. Och så stickas det. Januaris enkla mönster var198 yards of Heaven,och eftersom jag hade en lagom härva (Phoenix från Natural Dye Studio, hälften ull, hälften silke), så blev det en sådan.

 

 Den gör sig mycket bättre mot röd bakgrund än mot snön!


Och så ett par strumpor till mig själv. Det rosa är handfärgad ull/bambu från Fröken Garn (som tyvärr inte finns längre). Det andra är ett handfärgat garn från Cherry Tree Hill, 80% merino och 20 % opossum (!)


söndag 8 januari 2012

SIV-förberedelser


Anmäler sig till Stickfest i Väst gör man här, tidigast kl. 10:00 på tisdag (10/1). Vilka workshops som finns hittas här.