onsdag 4 juni 2014

Till en vän / For a FriendEn god vän fyllde år, och jag tyckte att det var ett alldeles utmärkt tillfälle att sticka ett par sock0r till henne. Hon tillhör dem, som verkligen värdesätter den tid och omsorg man lägger ner, när man stickar något. Så jag är lugn i förvissningen om att dessa sockar inte kommer att förpassas längst in i en låda, eller att en socka kommer att tappas bort någonstans. Jag skickade med lite garn, så att hon kan laga strumporna om det skulle behövas. För den omsorgen finns hos henne!

Så till sockorna. Jag använde Trekking pro natura, en ull-bambublandning från Zitron. Helt OK garn, men lite tunt för stickor 2,5 som jag använde. Mönstret är Leafy Socks ur ett nummer av the Knitter från i vintras. Och hade jag inte varit en van stickare, så hade jag nog aldrig fått ihop det... Det saknades delar i mönstret (t.ex. hällapp) och diagrammet för ovansidan av foten var helt fel. Slutet blev ju gott, men med bra mycket trassel på vägen.

I knit these socks as a birthday present for a friend of mine, who knows to apprieciate the time and effort put into hand knit items.
Yarn: Trekking pro natura (wool/bamboo), pattern Leafy Socks from The Knitter's Magazine. The pattern had lot of errors in it. Had I not been an experienced knitter, I would have found it almost impossible to get the socks right. But I'm very happy with the outcome.


1 kommentar: